Andalusië

Ontdek de smaak van Andalusië

Op 10 oktober organiseerden Extenda en Horeca Magazine bij Excellis een gastronomische proeverij van ambachtelijke kwaliteitsproducten uit Andalusië.

Het evenement werd bijgewoond door de heer Juanma ­Moreno, president van Andalusië en H.E. mevrouw Beatriz Larrotcha Palma, ambassadeur van het Koninkrijk Spanje bij het Koninkrijk België. 

Twee chefs, een Belgische en een Spaanse, waren druk in de weer in de keuken om deze producten ieder op hun eigen creatieve en kwalitatieve manier te bereiden: 

  • De Belgische Thibault Granville, CEO & keukenchef bij Taste Great Simply Gastronomy
  • De Spaanse Adrián Mancheño, chef van het restaurant Hispania op de Zavel in Brussel.  

Het resultaat was een verrijkende culturele ervaring en een prestatie van zeer hoog niveau van elk van de chefs, ieder in zijn eigen stijl. 

De gepresenteerde PRODUCTEN waren even smakelijk als gevarieerd :

  • Olijfolie
  • Olijven en augurken
  • Gins
  • BGA en Iberische hammen en worsten
  • Jabugo ham
  • Gezouten, gerookte en ingeblikte vis.
  • Picos, regañás en andere bakkerijproducten.
  • Noten, snacks
  • Bio en conventionele groentepannetjes
  • Bereide gerechten, vlees- en groentestoofschotels…
  • Gazpachos en bio vruchtensappen
  • Wijn