De Peruaanse gastronomie, het resultaat van een mix van culturen en verschillende klimatologische invloeden, staat bekend als een van de beste ter wereld (Peruaanse restaurants staan altijd bij de eerste in de ranglijst van de 50 beste restaurants ter wereld).
Verrassend genoeg is ze nog maar weinig vertegenwoordigd in Brussel en zelfs in België.
De heer Gutierrez Reinel, ambassadeur van Peru in Brussel, vroeg aan Horeca Magazine om een degustatieavond te organiseren om de gastronomische diplomatie van zijn land onder de aandacht te brengen.
Vier chefs kwamen naar Excellis om hun visie op de Peruaanse haute gastronomie te presenteren:
- Luis Garcia, chef en eigenaar van het restaurant Lima in Antwerpen, vergezeld van zijn partner Diego Salas
- Roberto Sihuay, gastronomische oprichter van de restaurants Ceviche 103, Nikkei 103 en La Turuleca in Barcelona.
- Christian Motte, restaurant Andina in Londen en Inka in Dubai, adviserend chef in Spanje, Genève en Amsterdam.
Onnodig te zeggen dat de meerderheid van de aanwezige chefs, restauranthouders, hoteluitbaters en andere investeerders overtuigd was!